Doğuma az bir zaman kala anne adaylarının kaygılandığı konulardan biri doğum çantasının içine neler konulması gerektiği oluyor. Anne adayları doğuma giderken bebek çantasında olması gerekenler konusunda kafa karışıklığı yaşayabiliyor. Temelde anne ve bebeğin doğumdan sonra ihtiyaç duyacağı malzemelerin konulduğu çantanın, erken doğum ihtimaline karşı doğumdan en az bir buçuk ay önce hazırlanması tavsiye ediliyor.
Bebek Çantası Tüyoları Nelerdir?
Yeni doğan bebek çantasında olması gerekenler için hazırlık yapmak hem keyif verici hem de anneleri telaşlandıran bir süreç. Bebek çantası içindekiler ne eksik, ne de fazla olmalı. Tam ve eksiksiz hazırlanmış bir çanta için hastane çıkışı bebek çantası listesi oluşturarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Hem sizin hem de bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayan malzemelerin listesinin doğru bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Bebek için hastane çantası listesi hazırlarken kendi ihtiyaçlarınız için ayrı bir bölüm de oluşturabilirsiniz. Bu sayede uzun ve sonu gelmeyen bir liste yerine açık ve anlaşılır bir yönlendirici liste hazırlamanız mümkün hale gelebiliyor.
Doğum sonrasında hastanede 1 ila 3 gün arasında kalacağınızı düşünerek tek kullanımlık malzemelerin yedeklerine çantada yer verebilirsiniz. Bebek hastane çantasında olması gerekenler için alışverişinizi doğumdan en az 3 ay önce tamamlamanız da eksikler için kendinize zaman yaratabilmeniz açısından önem taşıyor. Anne bebek doğum çantası listesi dışında kendiniz için değerli olan eşyaları da çantaya ekleyebilirsiniz. Çantanızı hazırladıktan sonra kolay ulaşılabilir bir yere koymalısınız. Böylelikle doğuma giderken çantayı arama ve toparlama telaşından kaçınabilirsiniz.
Bebek Çantasında Olması Gereken Temel Malzemeler
Bebek çantası içinde mutlaka olması gereken malzemeler; tulum, eldiven, şapka, ıslak mendil, bebek bezi ve bez değiştirme örtüsü, çorap, battaniye, yelek, pişik kremi…
Bebek hastane çantası malzemeleri arasında bebeğin doğumdan hemen sonra giyeceği giysiler çantada bulunan eşyaların en önemlileri arasında yer alıyor. Bebeklerin üşümemesi için özel olarak üretilmiş parçaların, yıkanmış ve ütülenmiş şekilde çantaya yerleştirilmesi büyük kolaylık sağlıyor. Bebek çantası içinde olması gerekenler arasında yer alan ürünlerden en az 2 veya 3 adet yedek temin etmek, hastanede kalacağınız süre boyunca size yardımcı olabilir. Yumuşak dokulu ağız bezi de bebek doğum çantası listesi hazırlanırken eklenebilecek ürünlerden biri olarak öne çıkıyor. Bebek hastane çantasında olması gerekenlerin önem ve kullanım sırasına göre gruplandırılması ve bu şekilde çantanın içine yerleştirilmesi tavsiye ediliyor.
Tamamen annenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan diğer doğum çantasında ise emzirme sütyeni, süt pompası, iç çamaşırı, havlu, kişisel bakım ürünleri, pijama, göğüs pedi, çorap, terlik ve emzirme örtüsü bulunabilir. Doğum sonrasında olmazsa olmazlar arasında yer alan bu ürünlere kendi kişisel tercihleriniz doğrultusunda başka parçalar da ekleyebilirsiniz. Doğumun stresi hesaba katıldığında sizi mutlu eden eşyaların yanınızda bulunması olumlu bir hava yaratabilir. Bu nedenle bebek doğum çantası listesi hazırlarken kendiniz için de bir bölüm oluşturmak oldukça önemlidir.
İlgili
İlgili yazılar
Pişik Bakımı Nasıl Olmalı?
Bebeğinizi kaç derece suda yıkamalısınız?
Bebeklerin Tırnakları Nasıl Kesilir?
Hamilelikte Müziğin Bebeğe Etkisi
Bebek Ayakkabı Ölçüsü Nasıl Alınır?
Bebeklerde İşitme Nasıl Gelişir?
Çocuklarda Sık Yaşanan Ayak Sorunları Nelerdir?
Çocukların ayaklarında gelişen bozuklukların erken tanısı son derece önemlidir. Bu ayak sorunlarını iki farklı kategoriye ayırabiliriz. Çocukların yüzde 60, 70,…
Masallar Çocukları Nasıl Etkiler?
Asırlardır anlatılan ve dilden dile dolaşan masalların çocuklar üzerindeki etkisi büyüktür. Esasına baktığımızda olağanüstü olaylar gibi görünen, ama çoğu zaman…
Bebeklerle Oynanabilen Oyunlar Nelerdir?
Bebekler için oyun, onların gelişiminin en önemli kısmı olarak kabul edilir. Gelişimi süresince zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlamak…
Hamilelikte Kansızlık Nedir?
Hamilelik döneminde anne adaylarının vücutlarındaki kan miktarı artar ve böylece buna bağlı olarak artan kapasitenin karşılanmamasıyla gebelikte kansızlık görülebilir. Birçok…
Prematüre Bebeklerin Beslenmesi
Prematüre bebekler genellikle miadında doğanlara oranla daha sık beslenirler ve beslenme süreleri de daha uzundur. Daha sık beslenen bebeklerin altlarını…
Bebekler Neden Huzursuz Emer?
Hamileliğin ilk haftalarında düzenli bir emzirme takvimi oluşabilir. Sonrasında genellikle bu düzene bağımlı olarak ilerleme sağlanır. Eğer bebeğinizin bir düzeni…
Emzirme Döneminde Kafein Tüketimi Nasıl Olmalı?
Tüketilen tüm besinlerden alınan kafein kana karışır ve besinlerden alınan oranla anne sütüne geçer. Günlük alınan miktar 400 mg’ı aşarsa,…
6. Aydan Sonra Beslenme Önerileri
Hamilelik, doğum, yüzündeki ilk gülümseme, çıkardığı ilk dişin heyecanı, attığı ilk adım. Tüm bu heyecanlı süreçler göz açıp kapayıncaya kadar…