Bebeğinizi ne kadar önemsediğinizi biliyoruz. Giysilerinden, beslenmesine kadar en ufak detayları bile araştırdığınızı, ona zarar vermemek için çok çaba gösterdiğinize eminiz. Onun hassas ve yumuşak cildine zarar vermemek ve sağlığını olumsuz etkilememek için bebek banyosu hakkında bilmeniz gereken temel birkaç bilgiyi sizinle paylaşacağız.
Onu yıkarken duyduğunuz endişelerden kurtulacak, keyifli bir şekilde banyosunu yapmasına sağlayacaksınız.
Bebekler, anne karnındayken annelerinin sıcaklığına alışkın olduklarından, doğduktan sonraki dönemlerde de bu sıcaklığı arıyorlar. Onları yıkarken ılık su kullanmanız onun açısından yeterli olacaktır. Söz ettiğimiz sıcaklık 37 derece olan bilinen ortalama bir sıcaklıktır. Bu sıcaklık bebekler için idealdir. Bebeğinizin cildine ve genel sağlığına zarar vermeyecek aralık 35-37 derece aralığıdır.
Banyo sıcaklığı nasıl ayarlanır?
Bebeğinizi banyoya yerleştirilmeden önce, suyun ısısı derece ile ölçerek veya önkolun iç yüzüne dökülerek dikkatli bir şekilde kontrol edilmeli, bebekte yanık oluşması önlenmelidir. Eğer su sıcaklığı sizin rahatsız etmiyorsa bu sıcaklık bebeğiniz için de uygundur.
Bebeğiniz banyo suyu yutarsa ne olur?
Annelerde ve babalarda bebeklerine banyo yaptırırken en çok korktukları durum, bebeklerinin banyo suyu yutmasıdır. Bebeklerin banyo suyunu yutmaları her ne kadar iyi bir şey olmasa da tehlikeli bir durum değildir. Bebekler banyo suyu içerisine çişlerini yapmış olsalar bile risk taşımaz fakat sabunlu veya duş jelinin değdiği suyu yutmaları kimyasallardan dolayı bebeklerin hastalanmasına sebep olabilir. Böyle bir durumda ebeveynler sakin kalmalı ve bebeklerine fazla su içirerek onun kusmasını sağlamalıdırlar.
İlgili
İlgili yazılar
Anne Ne Zaman Bebeği Bırakıp İşe Başlamalı?
Bebeklerde Konak Nedir, Nasıl Geçer?
Anne Sütünün Bebeğe Faydaları
Yeni Doğan Bebek Emzik Kullanabilir mi?
Çocuklardaki Sosyal Medya Kullanımı
Çocuklarda Sık Yaşanan Ayak Sorunları Nelerdir?
Çocukların ayaklarında gelişen bozuklukların erken tanısı son derece önemlidir. Bu ayak sorunlarını iki farklı kategoriye ayırabiliriz. Çocukların yüzde 60, 70,…
Masallar Çocukları Nasıl Etkiler?
Asırlardır anlatılan ve dilden dile dolaşan masalların çocuklar üzerindeki etkisi büyüktür. Esasına baktığımızda olağanüstü olaylar gibi görünen, ama çoğu zaman…
Bebeklerle Oynanabilen Oyunlar Nelerdir?
Bebekler için oyun, onların gelişiminin en önemli kısmı olarak kabul edilir. Gelişimi süresince zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlamak…
Hamilelikte Kansızlık Nedir?
Hamilelik döneminde anne adaylarının vücutlarındaki kan miktarı artar ve böylece buna bağlı olarak artan kapasitenin karşılanmamasıyla gebelikte kansızlık görülebilir. Birçok…
Prematüre Bebeklerin Beslenmesi
Prematüre bebekler genellikle miadında doğanlara oranla daha sık beslenirler ve beslenme süreleri de daha uzundur. Daha sık beslenen bebeklerin altlarını…
Bebekler Neden Huzursuz Emer?
Hamileliğin ilk haftalarında düzenli bir emzirme takvimi oluşabilir. Sonrasında genellikle bu düzene bağımlı olarak ilerleme sağlanır. Eğer bebeğinizin bir düzeni…
Emzirme Döneminde Kafein Tüketimi Nasıl Olmalı?
Tüketilen tüm besinlerden alınan kafein kana karışır ve besinlerden alınan oranla anne sütüne geçer. Günlük alınan miktar 400 mg’ı aşarsa,…
6. Aydan Sonra Beslenme Önerileri
Hamilelik, doğum, yüzündeki ilk gülümseme, çıkardığı ilk dişin heyecanı, attığı ilk adım. Tüm bu heyecanlı süreçler göz açıp kapayıncaya kadar…