Blog Post

Bebeğinizi kaç derece suda yıkamalısınız?
Bebek

Bebeğinizi kaç derece suda yıkamalısınız? 

Bebeğinizi ne kadar önemsediğinizi biliyoruz. Giysilerinden, beslenmesine kadar en ufak detayları bile araştırdığınızı, ona zarar vermemek için çok çaba gösterdiğinize eminiz. Onun hassas ve yumuşak cildine zarar vermemek ve sağlığını olumsuz etkilememek için bebek banyosu hakkında bilmeniz gereken temel birkaç bilgiyi sizinle paylaşacağız.
Onu yıkarken duyduğunuz endişelerden kurtulacak, keyifli bir şekilde banyosunu yapmasına sağlayacaksınız.
Bebekler, anne karnındayken annelerinin sıcaklığına alışkın olduklarından, doğduktan sonraki dönemlerde de bu sıcaklığı arıyorlar. Onları yıkarken ılık su kullanmanız onun açısından yeterli olacaktır. Söz ettiğimiz sıcaklık 37 derece olan bilinen ortalama bir sıcaklıktır. Bu sıcaklık bebekler için idealdir. Bebeğinizin cildine ve genel sağlığına zarar vermeyecek aralık 35-37 derece aralığıdır.
Banyo sıcaklığı nasıl ayarlanır?
Bebeğinizi banyoya yerleştirilmeden önce, suyun ısısı derece ile ölçerek veya önkolun iç yüzüne dökülerek dikkatli bir şekilde kontrol edilmeli, bebekte yanık oluşması önlenmelidir. Eğer su sıcaklığı sizin rahatsız etmiyorsa bu sıcaklık bebeğiniz için de uygundur.
Bebeğiniz banyo suyu yutarsa ne olur?
Annelerde ve babalarda bebeklerine banyo yaptırırken en çok korktukları durum, bebeklerinin banyo suyu yutmasıdır. Bebeklerin banyo suyunu yutmaları her ne kadar iyi bir şey olmasa da tehlikeli bir durum değildir. Bebekler banyo suyu içerisine çişlerini yapmış olsalar bile risk taşımaz fakat sabunlu veya duş jelinin değdiği suyu yutmaları kimyasallardan dolayı bebeklerin hastalanmasına sebep olabilir. Böyle bir durumda ebeveynler sakin kalmalı ve bebeklerine fazla su içirerek onun kusmasını sağlamalıdırlar.

İlgili yazılar