Bebeklerde çok görülen cilt problemlerinden biri pişik problemidir. En çok 0-18 ay arası görülen bu problem, ebeveynlerin çok üzebilir. Özellikle yeni ebeveynler bu konuda tecrübeli ebeveynlerden fikir alır ve ne yapmaları gerektiklerini öğrenir.
Pişik Neden Oluşur?
Pişik oluşumuna neden olan birçok neden sayılabilir. Bu faktörlere örnek verecek olursak; bebeğin altını kirli bırakmak, bebeğin altını cilde uygun olmayan pH seviyesine sahip ürünlerle temizlemek, bebeğin ishal olması, diş çıkarması örnek gösterilebilir.
Pişik bakımını yapabilmek için belli bir bakım rutinine sahip olmalısınız. Bebeğinizin altını sık değiştirmelisiniz. Bebeğin altını kirli bırakmak pişik oluşumuna davetiye çıkarır. Bu noktada bebeğin altını sık sık değiştirmelisiniz. Bebeğin altını kaliteli cilt bakım ürünleriyle temizlemelisiniz. Bebeklerin hassas cildi, kullanılan cilt bakım ürünlerinden hemen etkilenebilir. Bu nedenle bebeğinizin bez bölgesinde kullanacağınız temizleme ürünleri, dermokozmetik standartlara uygun geliştirilmelidir.
Bebeğe dar kıyafetler giydirmemeye özen göstermelisiniz. Bebeğe giydireceğiniz dar kıyafetler, bu sorunu artırmaya neden olur. Bu yüzden bebeğinize içinde rahat edeceği kıyafetler giydirmelisiniz.
Her bez değişiminde pişik bakım ürünü kullanmalısınız. Dermokozmetik standartlara uygun geliştirilen pişik bakım ürünleri, sorunuz azaltmaya yardımcı olurken aynı zamanda bez bölgesini ferahlatmayı amaçlar. Bebeğinizin her bezini değiştirdiğinizde pişik bakım ürünü kullanarak bez bölgesine nefes aldırabilirsiniz.
Özellikle sıcak havalarda bölgenin hava almasını sağlamalısınız. Sıcak havalarda bebeğinizin bez bölgesinin hava almasını sağlayarak sorunun azalmasına katkıda bulunabilirsiniz.
Gece boyunca minimum bir kez bebeğinizin bezini değiştirmelisiniz. Bebeğiniz bu sorunla yüzleşiyorsa, bebeğinizin bez bölgesini gece boyunca en az bir kez değiştirmelisiniz.
Bebeğinizin cildinde sorun oluşan bölgeyi nazik hareketlerle temizlemelisiniz. Bebeğinizin cildinde sorun oluşan bölgeyi temizlerken nazik davranmaya özen göstermelisiniz.
İlgili
İlgili yazılar
Diş Kaşıyıcı Nedir?
Bebekler Neden Huzursuz Emer?
Yeni doğan Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Çocuklarda Sık Yaşanan Ayak Sorunları Nelerdir?
Çocukların ayaklarında gelişen bozuklukların erken tanısı son derece önemlidir. Bu ayak sorunlarını iki farklı kategoriye ayırabiliriz. Çocukların yüzde 60, 70,…
Masallar Çocukları Nasıl Etkiler?
Asırlardır anlatılan ve dilden dile dolaşan masalların çocuklar üzerindeki etkisi büyüktür. Esasına baktığımızda olağanüstü olaylar gibi görünen, ama çoğu zaman…
Bebeklerle Oynanabilen Oyunlar Nelerdir?
Bebekler için oyun, onların gelişiminin en önemli kısmı olarak kabul edilir. Gelişimi süresince zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlamak…
Hamilelikte Kansızlık Nedir?
Hamilelik döneminde anne adaylarının vücutlarındaki kan miktarı artar ve böylece buna bağlı olarak artan kapasitenin karşılanmamasıyla gebelikte kansızlık görülebilir. Birçok…
Prematüre Bebeklerin Beslenmesi
Prematüre bebekler genellikle miadında doğanlara oranla daha sık beslenirler ve beslenme süreleri de daha uzundur. Daha sık beslenen bebeklerin altlarını…
Bebekler Neden Huzursuz Emer?
Hamileliğin ilk haftalarında düzenli bir emzirme takvimi oluşabilir. Sonrasında genellikle bu düzene bağımlı olarak ilerleme sağlanır. Eğer bebeğinizin bir düzeni…
Emzirme Döneminde Kafein Tüketimi Nasıl Olmalı?
Tüketilen tüm besinlerden alınan kafein kana karışır ve besinlerden alınan oranla anne sütüne geçer. Günlük alınan miktar 400 mg’ı aşarsa,…
6. Aydan Sonra Beslenme Önerileri
Hamilelik, doğum, yüzündeki ilk gülümseme, çıkardığı ilk dişin heyecanı, attığı ilk adım. Tüm bu heyecanlı süreçler göz açıp kapayıncaya kadar…