Çocukların vücutlarını koruyan bağışıklık sisteminin güçlü olmaması sık tekrarlanan enfeksiyon hastalıklarına sebep olabiliyor.
Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapılabilir?
Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek istiyorsanız beslenmesinde; protein, karbonhidrat, yağlar, mineral, vitaminler ve benzer elementlerin hepsinin dengeli bir şekilde olmasına özen göstermelisiniz. İçeriğinde vitaminler sayesinde meyve ve sebzeler de bağışıklık sistemini güçlendirir. Meyve ve sebzeleri çiğ olarak tüketilmesi gerekir. Demir eksikliği bağışıklık sistemi açısından çok önemlidir. Eksikliği bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. Demir; kırmızı et, yumurta, baklagil, pekmez ve bazı sebzelerde bulunur. Kırmızı eti haftada 1 tüketmesine özen göstermelisiniz. Çocukların bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin arasında; yoğurt, ayran ve kefir gibi mayalı ürünler de bulunur. Çocuklar tüm bu besin çeşitlerini tüketmelidir.
Bebeklerde bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?
Bebeklerde güçlü bir bağışıklık sistemi için ilk 6 ay anne sütü ile beslenme çok önemlidir. Anne sütü içeriğinde antikorlar ve diğer önemli bileşenlerin yanında probiyotikler ve prebiyotikler bebek bağışıklık sistemi için çok önemli değerlerdir. Anne sütü eksikliğinde ya da yokluğunda doktorunuza danışarak, taze sütlerden üretilmiş prebiyotik içeren çocuk devam sütlerini kullanabilirsiniz. bu şekilde hem bebeğinizin beslenmesine hem de prebiyotik ihtiyacını karşılamasına yardımcı olabilirsiniz.
Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir?
Çocuklarınızın kahvaltısında olmazsa olmaz besinlerin başında yumurta gelmektedir. Yumurtada A vitamini bulunur. A vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir. Kahvaltılarında yumurta kadar önemli olan bir diğer besin, peynir ve peynir türleridir. Çünkü mayalı besinler bağırsak sistemimiz açısından gerekli ve sağlıklı bir bağırsak sistemi de güçlü bir bağışıklık sistemi demektir. Bunların yanında; ceviz, fındık gibi kuruyemişler, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve mevsimine uygun balık türleri düzenli olarak tüketilmelidir.
İlgili
İlgili yazılar
Çocuklarda Ayak Ne Kadar Sürede Uzar?
Çocuğunuza Sınır Koyabilir misiniz?
Çocuklar Kaç Günde Bir Banyo Yapmalı?
Okul Ayakkabı Seçimi İçin Temel İpuçlar
Çocuklarda Sık Yaşanan Ayak Sorunları Nelerdir?
Çocukların ayaklarında gelişen bozuklukların erken tanısı son derece önemlidir. Bu ayak sorunlarını iki farklı kategoriye ayırabiliriz. Çocukların yüzde 60, 70,…
Masallar Çocukları Nasıl Etkiler?
Asırlardır anlatılan ve dilden dile dolaşan masalların çocuklar üzerindeki etkisi büyüktür. Esasına baktığımızda olağanüstü olaylar gibi görünen, ama çoğu zaman…
Bebeklerle Oynanabilen Oyunlar Nelerdir?
Bebekler için oyun, onların gelişiminin en önemli kısmı olarak kabul edilir. Gelişimi süresince zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlamak…
Hamilelikte Kansızlık Nedir?
Hamilelik döneminde anne adaylarının vücutlarındaki kan miktarı artar ve böylece buna bağlı olarak artan kapasitenin karşılanmamasıyla gebelikte kansızlık görülebilir. Birçok…
Prematüre Bebeklerin Beslenmesi
Prematüre bebekler genellikle miadında doğanlara oranla daha sık beslenirler ve beslenme süreleri de daha uzundur. Daha sık beslenen bebeklerin altlarını…
Bebekler Neden Huzursuz Emer?
Hamileliğin ilk haftalarında düzenli bir emzirme takvimi oluşabilir. Sonrasında genellikle bu düzene bağımlı olarak ilerleme sağlanır. Eğer bebeğinizin bir düzeni…
Emzirme Döneminde Kafein Tüketimi Nasıl Olmalı?
Tüketilen tüm besinlerden alınan kafein kana karışır ve besinlerden alınan oranla anne sütüne geçer. Günlük alınan miktar 400 mg’ı aşarsa,…
6. Aydan Sonra Beslenme Önerileri
Hamilelik, doğum, yüzündeki ilk gülümseme, çıkardığı ilk dişin heyecanı, attığı ilk adım. Tüm bu heyecanlı süreçler göz açıp kapayıncaya kadar…