Bebeğinizi kucağınıza almadan hemen önce yapmanız gereken şeylerden biri doğum hastane çantası hazırlamaktır. Belirtmek isteriz ki, vaktinde ve özenle hazırlanan bir doğum çantası sayesinde hastanede çok rahat edebilirsiniz.
Neden hastane çantası hazırlamalısınız?
Onun doğacağı güne hazır olmak için, doğum tarihinden yaklaşık 2 hafta önce bebeğiniz ve kendiniz için yanınıza alacaklarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde hastaneye giderken yaşadığınız heyecanla birlikte çanta hazırlama telaşına düşmemiş ve ihtiyacınız olacak şeyleri unutmamış olursunuz.
Doğum hastane çantası hazırlığınızda anne ve bebek için ihtiyacınız olabilecek malzemeleri ayrı olarak düşünüp listelemelisiniz. Hamilelik sırasında ve sonrasında değişen vücudunuzun anneliğe daha kolay adapte olabilmesi için farklı giysilere ve bakım ürünlerine ihtiyacınız olacaktır. Anneler için; önden açılan gecelik, emzirme sütyeni, göğüs pedi, hassas meme uçları için krem, birkaç çift rahat iç çamaşırı, sıhhi pedler, terlik, bir çift çorap, emzirme örtüsü, telefon şarj ve cihazı, vücut losyonu veya yağı ve hastane dosyaları ihtiyaç listesinde olması gereken başlıca ihtiyaçlardandır. Bebeğinizin hazırlık listesinde ise mutlaka hastane çıkışı, battaniye, müslin örtü, yenidoğan bebek bezi, bebek mendilleri, pişik kremi ve bebek losyonu gibi temel ihtiyaç ürünlerini bulundurmalısınız.
Doğumdan sonra, eve döneceğiniz da hazırlıklı olmalısınız. Hastane çıkışı için yenidoğan ihtiyaçlarınızı hazır etmeniz bu süreci daha rahat atlatmanıza yardımcı olacaktır. Özellikle bebeğinizin beslenmesi için; biberon, biberon fırçası, biberon kordon, emzik, emzik kutusu, ağız mendili ve müslin önlüğü hastane çıkışı için yanınızda hazır bulundurmalısınız. Araba ve dışarısını da önceden düşünerek; ana kucağı & oto koltuğu, bebek arabası, bebek bakım çantası, termos çantası (sağılmış süt ve biberon için), alt değiştirme matı ve bebek taşıyıcı gibi ürünler de hastane çıkışı için hazırlamanız gerekenler arasında yer almaktadır.
Gerekli malzemeler;
Çocuk bezi (en küçük boy)
Testlerinden geçmiş ıslak mendil
Çorap
Eldiven
3-4 adet zıbın
Mevsimine göre yelek veya hırka
Bebek battaniyesi
4-5 adet yumuşak ve temiz havlu (yıkanmış, ütülenmiş)
Kirli çamaşır çantası
Bebek şampuanı
İlgili
İlgili yazılar
Bebeğin Göz Rengi Nasıl Anlaşılır?
Anne Sütünün Bebeğe Faydaları
Bebek Ayakkabı Ölçüsü Nasıl Alınır?
Bebeğiniz Ne Zaman Yürümeye Başlayacak?
Bebek Kıyafetleri Kaç Derecede Yıkanmalı?
Çocuklarda Sık Yaşanan Ayak Sorunları Nelerdir?
Çocukların ayaklarında gelişen bozuklukların erken tanısı son derece önemlidir. Bu ayak sorunlarını iki farklı kategoriye ayırabiliriz. Çocukların yüzde 60, 70,…
Masallar Çocukları Nasıl Etkiler?
Asırlardır anlatılan ve dilden dile dolaşan masalların çocuklar üzerindeki etkisi büyüktür. Esasına baktığımızda olağanüstü olaylar gibi görünen, ama çoğu zaman…
Bebeklerle Oynanabilen Oyunlar Nelerdir?
Bebekler için oyun, onların gelişiminin en önemli kısmı olarak kabul edilir. Gelişimi süresince zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlamak…
Hamilelikte Kansızlık Nedir?
Hamilelik döneminde anne adaylarının vücutlarındaki kan miktarı artar ve böylece buna bağlı olarak artan kapasitenin karşılanmamasıyla gebelikte kansızlık görülebilir. Birçok…
Prematüre Bebeklerin Beslenmesi
Prematüre bebekler genellikle miadında doğanlara oranla daha sık beslenirler ve beslenme süreleri de daha uzundur. Daha sık beslenen bebeklerin altlarını…
Bebekler Neden Huzursuz Emer?
Hamileliğin ilk haftalarında düzenli bir emzirme takvimi oluşabilir. Sonrasında genellikle bu düzene bağımlı olarak ilerleme sağlanır. Eğer bebeğinizin bir düzeni…
Emzirme Döneminde Kafein Tüketimi Nasıl Olmalı?
Tüketilen tüm besinlerden alınan kafein kana karışır ve besinlerden alınan oranla anne sütüne geçer. Günlük alınan miktar 400 mg’ı aşarsa,…
6. Aydan Sonra Beslenme Önerileri
Hamilelik, doğum, yüzündeki ilk gülümseme, çıkardığı ilk dişin heyecanı, attığı ilk adım. Tüm bu heyecanlı süreçler göz açıp kapayıncaya kadar…