Blog Post

Bebek ve Çocuklar İçin Doğru Ayak Numarası Nasıl Belirlenir?
Genel

Bebek ve Çocuklar İçin Doğru Ayak Numarası Nasıl Belirlenir? 

Bebeklerin ayak numarası, gelişme dönemlerinde ebeveynleri tarafından oldukça merak edilir. Bebeklerin ayağındaki yağ dokusunun bitmesi ve kaslarının bastığı yeri tamamen kavrayabilmesi 4 yaşını bulur. Aileler genelde 6 aydan sonra bebekleri için ayakkabı araştırmasına başlarlar. Bu süreçte giyecekleri ayakkabılar, tüm hayatı boyunca ayak sağlığını etkileyeceği için doğru ayakkabı seçimi çok önemlidir. Bir insanın ayağında toplamda 19 adet kas, 26 adet kemik ve 100’den fazla bağ bulunur. Bu gelişim 18 yaşına gelene kadar devam eder. Bebeklerde ayak kemikleri yerine kıkırdaklar bulunur, bu yüzden ilk adım ayakkabısını seçerken çok özen göstermeniz gerekmektedir. Yanış ayakkabı seçimi bebeğinizin ömür boyu sorunlu ayaklarla yaşamasına sebep olabilir.

Bebekler ve küçük çocuklar, ayakkabılarının rahatsız olup olmadığını size söyleyemez. Bebekler ve çocuklar için doğru ayakkabıyı bulmak genellikle zordur. Çocuklarınızın güvenliği ve rahatlığı için ayakkabılarının her zaman doğru boyutta ve ayaklarına uygun olduğundan emin olmalısınız.

Çocukların ayakları, bebeklikten çocukluğa kadar, yürümeyi, koşmayı ve çevrelerindeki dünyayı keşfetmeyi öğrenirken gelişmeye devam eder.

Adım adım ayak numarası belirleme

Neye ihtiyacınız olacak:

  • Çocuğunuz 😊 (Yalınayak olması daha doğru sonuç verecektir.)
  • Kağıt
  • İşaretleyici kalem
  • Cetvel

Adım adım rehber:

  • Çocuğunuzun bir kağıdın üzerinde durmasını sağlayın – dik durması için ayağının topuk kısmını ve kağıdı duvara dayayabilirsiniz. Kalem yardımı ile her iki ayağın dış hatlarını çizin. Doğruluğu sağlamak için gerekirse bu adımı tekrarlayın.
  • Uzunluğu ölçün: Topuğun dışından ayak başparmağının ucuna kadar her iki ayağın uzunluğunu ölçmek için cetveli kullanın. Sayıyı santimetre olarak yazın. Uzunluk ölçüsünün her iki ayağa da uyacağından emin olmak için iki ayağı da ayrı ayrı ölçün.
  • Ayakkabı bedenini bulun: Doğru numarayı bulmak için çocuğunuzun ölçülerini www.vicco.com.tr beden çizelgemizle karşılaştırın.

Çocukların ayaklarını ne sıklıkla ölçmek gerekir?

Çocukların ayaklarının her 2 ila 4 ayda bir yarım boy büyüyebileceğini biliyor muydunuz? Bu, ortalama yaşa göre değişmekle birlikte, ayakkabının çocuğunuzun ayağına tam oturduğundan emin olmak için çocuğunuzun ayaklarını iki ayda bir ölçmelisiniz.

Çocukların ayakları nasıl gelişir?

Yeni doğmuş bir bebeğin ayak kemiklerinin tam olarak gelişmesi yaklaşık 24 ay sürer. Bu, bir bebeğin büyüyen ayakları için özel olarak tasarlanmış ayakkabı seçimini dünyaya gelişinin ilk iki yılında çok daha önemli hale getirir.

Ayaklar gençlik yıllarında büyümeye ve güçlenmeye devam eder yani, çocuğunuzun onuncu ayakkabısı en az ilki kadar önemlidir.

İşte çocukların ayak gelişiminin ana aşamaları:

Ön emekleme: Bir bebeğin ayakları düzdür ve çoğunlukla kıkırdaktan oluşur. Kemikler henüz tam olarak gelişmemiştir. Bu aşamada çoğu doktor, bebeğin ayakkabı giymesini önermez. ?

Emekleme: Bebek emeklemeye başladığında, dış etkenlerden korunma için ayakkabılar giderek daha önemli hale gelir. Bebeğiniz ayakta durma aşamasına ulaştığında, evin içinde ve dışındayken ayaklarını koruyacak yumuşak, yere yakın, hafif ayakkabılardan yararlanır. Vicco İlk Adım serisinin başlangıç numaraları, bebeğinize bu aşamada tam destek olacak ürünler içerir.

Yürüme: Bir bebeğin ilk adımlarını atmasını izlediyseniz, ayaklarının aslında yetişkin ayaklarından daha fazla darbeyle yere çarpması sizi şaşırtmayacaktır. Bu nedenle, ayakkabılarının koruma sağlarken maksimum stabilite ve duyusal tepki sağlayacak şekilde üretilmesi çok önemlidir. Çocuğunuz bağımsız olarak yürüdükten sonra, duyusal tepkiyi destekleyecek daha sağlam ayakkabılara geçiş yapmalıdır. Yeni yürüyen çocuğunuzun adımlarını yere güvenle basabilmesi için ayağın doğal şeklini taklit eden hafif, yumuşak ayakkabılar seçin. 2-4 yaşları arasındaki çocuğunuzun ayakları hızla gelişirken kemikleri oluşmaya devam edecek ve kasları güçlenip eklemleri birbirine kaynaşacaktır. Düz tabanlar bu noktada normaldir çünkü kaslar hala güçlenmektedir. Bu aşamada Vicco İlk Adım ve Bebek serisindeki ürün seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Vicco ilk adım serimiz, bebeğin ilk adımlarını mükemmel şekilde desteklemek için yumuşak, hafif ve esnektir. Bebek ayakkabılarımızın tasarım ve üretim aşamalarında, anatomik olarak doğru kalıplar kullanıp ayakların yere yakın kalmasını ve mükemmel şekilde desteklenmesini sağlıyoruz.

Okul çağı: Çocuğunuz okul öncesi ve ilkokul eğitimine hazır olduğunda ayakları yetişkin ayaklarının mini versiyonu gibi görünmeye başlayacaktır. 5 yaşından sonra ayakları genellikle bir kavis geliştirmiş olacak ve her yerde koşacak, sıçrayacak ve dans edecektir.

Onlu yaşlarının ortalarına kadar, çocuğunuzun ayakları her yıl yaklaşık bir beden büyümeye devam edecektir. Vicco Çocuk ve Genç serisi bu dönemde tercih edebileceğiniz, anatomik yapıya uyumlu, smart step taban teknolojili ve iç kavis destekli ürünler içerir.

Çocukların ayakları ne kadar hızlı büyür?

Çocukların ayakları her 2 ila 4 ayda bir yarım numara veya daha fazla büyüyebilir.

15 aylıktan küçükAyaklar her 2 ayda bir 1/2 boy büyür.
15 aylıktan 2 yaşa kadarAyaklar 2-3 ayda bir yaklaşık 1/2 boy büyür.
2 ila 3 yaşAyaklar her 3-4 ayda bir yaklaşık 1/2 boy büyür.
3 ila 5 yaşAyaklar her 4 ayda bir 1/2 boy büyür

İlgili yazılar