Blog Post

Diş Kaşıyıcı Nedir?
Bebek

Diş Kaşıyıcı Nedir? 

Diş çıkarma dönemi anne ve bebek için en zor süreçlerden biridir. Bu dönemde ikisi içinde onlara en çok yardımcı olacak ürün diş kaşıyıcılardır. Bebekler, farkında olmadan birçok nesneyi kullanarak damaklarını kaşımaya çalışırlar. İçgüdüsel olarak sergiledikleri bu davranış ile farkında olmasalar da dişlerinin çıkmalarını kolaylaştırırlar. Bu süreci kolaylaştırmak için yalnızca diş etleri ve damağı kaşımak amacıyla üretilen ürünlere diş kaşıyıcı denir.
Diş kaşıyıcıyı ne zaman kullanmalısınız?
Bebeklerin ilk diş çıkarma döneminde yani genellikle 3-7 aylık zaman diliminde kullanılır.
Diş kaşıyıcı seçerken nelere dikkat etmelisiniz?
Bebeğinizin kaşıyıcıyı boğazına sokmamasına ve yutmasına engel olacak bir tasarıma sahip olmalıdır, keskin ve sivri kısımları olmamalıdır.
Diş kaşıyıcı türleri nelerdir?
Diş kaşıyıcılar oyuncak şeklindeki diş kaşıyıcılar, halka şeklindeki diş kaşıyıcılar ve sulu diş kaşıyıcılar olmak üzere üç çeşittir. Oyuncak şeklindeki ve halka şeklindeki diş kaşıyıcılar şekil itibariyle farklılık gösterse de temelde aynıdır. Bu diş kaşıyıcılardan farklı olarak özellikle son dönemde popülerleşen sulu diş kaşıyıcılar ise bebeklere temas etmeyen görsellik ve ferahlatma amaçlı renklendirilmiş içme suyu içerirler. Buzlukta bekletip içindeki suyu dondurarak kullanılırlar.
Diş kaşıyıcı alternatifleri nelerdir?
Diş kaşıyıcı ürünler almak istemiyor, onun yerine farklı alternatifler arıyorsanız havuç, elma gibi sert yapıya sahip sebze veya meyveler tercih edebilirsiniz. Büyük ve sert bir havucu yıkayıp soyduktan sonra çok uzun olmayacak şekilde keserek bebeğinize verebilirsiniz. Kestiğiniz havuç dilimlerinin çok ince ve kırılabilir olmamasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde bebeğinizin boğazına kaçabilir. Aynı şekilde kalın ve sert bir elma dilimi de diş kaşıyıcı görevi görür. Bunu yaparken mutlaka yanında olun.
Diş kaşıyıcı kullanmak zararlı mıdır?
Uzman doktorlar, içerik bakımından zararsız ürünlerin kullanımının herhangi bir zararı bulunmadığını söylüyor. Hatta bebeklerinizin diş çıkarma döneminde kullanacakları diş kaşıyıcılar, kaşınma ihtiyaçlarını gidererek damaklarını rahatlatacağı için yararlı olduğunu bile söyleyebiliriz. Sulu kaşıyıcı türleri için küçük bir uyarı yapacak olursak, içerdikleri su sebebi ile ebeveyn gözetiminde kullanımları önerilir.

İlgili yazılar