Blog Post

Çocuklarla Bahçecilik İpuçları ve Aktiviteler
Çocuk

Çocuklarla Bahçecilik İpuçları ve Aktiviteler 

Bahçeler çocuklar ile doğal bir uyuma sahip olduklarından, çocuklar için anlamlı ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi geliştirmek için harika bir yerdir. Bahçecilik, çocuklara bitkilerin yetiştirildiği yaşam döngüsü sürecini ve sorumluluk, bakım, bağımsızlık ve çevre bilincini öğrenme fırsatı sunabilir. Çocukları bahçeyle tanıştırmak, yiyeceklerin nereden geldiği ve çevrenin günlük yaşamdaki önemi konusundaki farkındalıklarını artırmanın bir yoludur.
Çocukları bahçeye alıştırırken belirlenecek en önemli şeylerden biri konumdur. İdeal olarak bahçe, maksimum güneş ışığı alacağı bir alana yerleştirilmelidir. Büyüme potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için bölgenin toprak kalitesini belirlemek ve toprak kimyasına neyin eklenmesi gerektiğini değerlendirmek de önemlidir.
Bahçe için fazla alanı olmayanlar için, bitki yetiştirme kapları başka bir seçenektir. Kaplar plastik veya kil gibi malzemelerden yapılabilir ve kök çürümesini önlemek için yeterli drenaja sahip olmalıdır. Kaplarda yetiştirilen bitkiler, kullanıma hazır saksı toprağına dikilmeli ve sık sık sulanmalıdır. Kullanışlı olması gereken bazı temel bahçe aletleri tırmıklar, çapalar, kürekler, malalar ve sulama kutularıdır. Minik bahçıvanının güvenliğini sağlamak için satın alınması gereken çocuk dostu bahçe aletleri de bulunmaktadır. Çocuklar ayrıca keşfetmekten de keyif alır. Bahçeyi küçük bir macera yerine dönüştürmek çocukların ilgisini arttırabilir.
Çocuk dostu bir bahçe uygularken hatırlanması gereken bir numaralı ipucu, onu eğlenceli kılmaktır. Talimat verirken tavsiyeleri hafif, eğlenceli ve anlaşılması kolay tutun.
Çocuklarla birlikte büyüyecek bitkileri seçerken, çocukların büyütmekten en çok keyif alacakları bitkileri dahil etmek önemlidir. Çocuklar, güçlü kokulara sahip, çabuk büyüyen ve kolayca tanınan bitkilerden hoşlanırlar.
Çoğu durumda, daha büyük tohumları olan bitkileri seçmek, küçük eller için daha kolaydır. Ayçiçeği, bezelye, balkabağı ve kabak bitkilerinin hepsi bu kriterleri karşılar. Atıştırılabilen bitkiler de çocuklar için eğlencelidir. Yiyecek büyüdükçe bezelye gibi kolayca toplanabilir. Marul, turp ve çeri domates çabuk büyür, bu da sabırla daha zor zamanlar geçiren çocuklar için harikadır. Havuç, patates ve balkabağı da çocukların büyütmesi için eğlenceli bitkilerdir çünkü kolayca tanınabilirler.
Çocuklarla bahçe yapmak, bahçenin çok yaratıcı bir yer olmasını sağlar. Çocuklar rengi sever ve bahçeler çok renkli bir yer olabilir. Gökkuşağı bahçeleri, çocukların katılabileceği eğlenceli bir temadır. Gökkuşağının renklerini (kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi ve mor) temsil eden bitkiler, çocukların ekmesi için heyecan verici harika öğretim araçlarıdır.
Çocuklar için bir başka eğlenceli ve popüler temalı bahçe aktivitesi de pizza bahçesi oluşturmaktır. Ekinleri bir daire şeklinde düzenleyin ve bir pizzanın farklı malzemelerini temsil etmek için farklı dilimler atayın.
Her dilimde domates, soğan, biber, sarımsak, buğday, yulaf gibi gerçek bir pizzanın üzerinde bulunan bitkiler renkleri ile temsil edilir. Ekinler yetiştirildiğinde, çocuğun başarısının eğlenceli ve lezzetli bir temsili olarak pizza yapmak için kullanılabilirler.

İlgili yazılar