Blog Post

Bebeğinizi Uykuya Yatırırken Yapmamanız Gerekenler
Bebek

Bebeğinizi Uykuya Yatırırken Yapmamanız Gerekenler 

Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde uyuması sağlığı için çok önemlidir. Uykusunu almış olması günlerinizi daha huzurlu ve sakin geçirmenizi sağlar ve büyümesinde etkisi büyüktür. Çocuklarınızı uyuturken nelere dikkat etmelisiniz gelin birlikte göz atalım.

Uyku Düzeni

Bebeğinizin uyku düzenini sağlama konusunda kararlı olmalısınız. Kaliteli uyku uyuyabilmesi için öncelikle aynı saatleri seçmeye özen gösterin. Değişen uyku saatleri bebeğinizi ve sizi yorabilir. Birebir aynı saatte uyutmak imkansıza yakın olabilir, en azından yakın saatleri tercih etmelisiniz. Çocuğunuzu rahatlatan eylemleri deneyimleyerek, onu uykuya hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde onu uyutmak daha rahat olabilir.

Uykusunu Bölmeyin

Uykudan uyandırılmak her yaştaki insan için can sıkıcı bir durumdur. Bu yüzden bunu yapmayın. Bebeğiniz uyurken, çok gerekli olmadığı sürece bezini değiştirmeyin. Eğer bebeğiniz büyük tuvaletini yaptıysa değiştirebilirsiniz. Bebeğinizin uykusunu bez değiştirmek yüzünden bölmek istemiyorsanız emici gece bezlerinden kullanın ve cildinin neme maruz kalmaması için uyku öncesi koruyucu krem sürün, uyku kalitesini düşürmemek için iyi bir seçenektir.

Karanlık Bir Oda Tercih Edilmeli

Bebeklerin uykuları çok dengesiz olabilir. Gündüz uyuyup gece uyanan çocuklar, ebeveynlerine bir hayli zorluk çıkarabilir. Bu durum doğal olarak ebeveynleri bebek nasıl uyutulur gibi araştırmalara itiyor. İşte size bir tüyo; bebeğinizi uyuturken ortamın karanlık olmasını sağlayın. Bu durum, bebeğinize geceleri uyuması gerektiğini öğretecek bir davranıştır. Kalın, koyu perdeler size yardımcı olacak parçalardır.

Aceleci Olmayın

Yeni doğan bebek bakımı, ebeveynler için deneyimleyerek öğrenilen bir süreçtir. Bu yüzden bazı ebeveynler çok telaşlı olabilir. Bebeğiniz uyku esnasında sesler çıkarabilir, hatta ağlayabilir. Bu çoğu zaman, acıkmış olduğu yahut bezini kirletmiş olduğu anlamına gelmez. Hemen yanına gitmeyin. Bırakın, belirli bir süre devam etsin. Kendi kendine sakinleşip sakinleşmediğini görmek sizin yararınıza olacaktır. Aksi takdirde her ağladığında yanına koşan birilerinin olma hissiyatı, ileride kişilik bozukluklarına yol açabilir ve sizden daima bu ilgiyi bekleyebilir. Bebek gelişimi sürecine birebir etki eden bu davranışlara dikkat etmek ebeveynlerin en büyük görevidir. Bebeğiniz ilk 6 aya kadar sizinle uyuyabilir. Fakat bağımsız uykuyu öğretmek için 6 aydan sonra mutlaka odanızı paylaşmaktan vazgeçmelisiniz.

Oda Sıcaklığına Dikkat Edin

Halk arasında bilinen efsaneye göre bebekler, sıcak ortamları sever. Bu bilginin yanlış olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Bebekler için en ideal oda sıcaklığı 20-21 derecedir. Uyurken onu çok sıkacak ve bunaltacak kıyafetler giydirmeyin. Sıcaktan bunalan bir bebek uyuyamayacaktır.

İlgili yazılar